Voor wie is osteopathie?

Osteopathie is in principe voor iedereen: volwassenen, waaronder sporters en zwangere vrouwen, kinderen en baby’s.

Over Osteopathie 

De osteopaat onderzoekt op een zorgvuldige en respectvolle wijze het gehele lichaam van de patiënt met zijn handen om zo de bron van de klachten te achterhalen. Regelmatig blijkt dat de oorzaak van de klacht in een ander deel van het lichaam zit dan waar de symptomen optreden. Dit betekent dat tijdens de behandeling de focus vaak niet ligt op de pijnlijke regio zelf.

Onze behandelingen zien er als volgt uit. Tijdens het eerste consult zal er een anamnese en lichamelijk onderzoek plaatsvinden en zal er tenslotte behandeld worden op de behandeltafel. Tijdens het consult zal gevraagd worden je deels uit te kleden. Het onderzoek vindt daaropvolgend plaats in ondergoed. Mocht u dat niet prettig vinden, geef dat aan en dan zoeken we samen naar een alternatief.

Naast lichamelijk onderzoek kan ik voor een optimale gezondheid tijdens de behandeling ook ingaan op je levensstijl (eten, drinken, slapen, werken, sport, ontspanning, et cetera).

Houd er rekening mee dat het lichaam soms op een behandeling reageert. Je kunt na de behandeling bijvoorbeeld hoofdpijn krijgen, het koud of juist warm hebben, vermoeid zijn of extra last krijgen. Na een paar dagen is dit doorgaans over.

Het vervolgconsult bestaat uit een korte evaluatie van de periode na de vorige behandeling, opnieuw lichamelijk onderzoek en behandeling van de disfunctie(s).

Na ongeveer drie behandelingen stellen we vast of de aanpak werkt. Drie tot vijf behandelingen zijn doorgaans genoeg om enig resultaat te bereiken. Bij hardnekkige klachten zijn meer behandelingen nodig.

Wat is onze werkwijze?

Voorafgaand en tijdens de behandeling

Voor een eerste consult zal er een anamnese en lichamelijk onderzoek plaatsvinden en zal er tenslotte behandeld worden op de behandeltafel.

De osteopaat behandelt daarbij de patiënt met zijn handen. Het gehele lichaam wordt onderzocht naar de oorzaak van de klachten. Regelmatig blijkt dat de oorzaak van de klacht in een ander deel van het lichaam zit dan waar de symptomen optreden. Dit betekent dat vaak de focus niet ligt op de pijnlijke regio zelf.

Voor een optimale gezondheid gaan we tijdens de behandeling ook in op je levensstijl (eten, drinken, slapen, werken, sport, ontspanning, et cetera). In samenhang met de behandeling geef ik daarover advies.

Het vervolgconsult bestaat uit een korte evaluatie van de periode na de vorige behandeling, lichamelijk onderzoek en behandeling van de disfunctie(s).

Het verzoek is naar het consult een eigen handdoek mee te nemen.

Tijdens het consult zal gevraagd worden je deels uit te kleden. Het onderzoek vindt daaropvolgend plaats in ondergoed. Mocht u dat niet prettig vinden, geef dat aan en dan zoeken we samen naar een alternatief.

 

Na de behandeling

Soms reageert het lichaam op een behandeling. Je kunt bijvoorbeeld hoofdpijn krijgen, het koud of juist warm hebben, vermoeid zijn of extra last krijgen. Na een paar dagen is dit doorgaans over.

Na drie behandelingen stellen we vast of de aanpak werkt. Drie tot vijf behandelingen zijn doorgaans genoeg om enig resultaat te bereiken. Bij hardnekkige klachten zijn meer behandelingen nodig.

CONTACT ONS

Mokum in Oost

Je kunt gerust Mokum Osteopathie bellen voor een afspraak of voor eventuele vragen over onze praktijk.

Mokum Osteopathie:
Gevestigd in CrossFit Zeeburg
Cruquiusweg 96E,
1019 AJ Amsterdam

Gevestigd in Fysiopraktijk De Meer
Esplanade de Meer 134
1098 WP Amsterdam